Külmalaine on nõudnud Ida-Euroopas vähemalt 32 ohvrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerjus.
Kerjus. Foto: SCANPIX

Lumi ja pakane on nõudnud viimastel päevadel Euroopa idaosas vähemalt 32 ohvrit, paljudes piirkondades on koolid suletud, teed läbipääsmatud ja elektrivarustus katkenud ning oodata on külma süvenemist.

Võimud on avanud kodututele täiendavaid varjupaiku ning soovitanud inimestel püsida siseruumides.

Ukraina eriolukordade ministeeriumi teatel on viimastel päevadel alajahtumise tõttu surnud 18 inimest. Ainuüksi kolme päevaga pöördus alajahtumise ja külmumise tunnustega arstide poole ligi 500 inimest. Külmaohvritest 12 olid kodutud, kes leiti surnuks külmununa tänavatelt.

Mitmes Ukraina piirkonnas langes viimastel päevadel temperatuur 23 külmakraadini. Võimud avasid toidu ja öömaja pakkumiseks 1500 varjupaika, paljud koolid ja lasteaiad on suletud.

Poolas, kus temperatuur langes 26 külmakraadini, on alates reedest surnuks külmunud vähemalt kümme inimest. Alates seni üsna leebe olnud talve algusest on külm nõudnud Poolas 46 ohvrit.

Serbia keskosas on surnuks külmunud kolm ja kadunud kaks inimest. 14 omavalitsuspiirkonnas on külma ja ebaharilikult ohtra lume tõttu kuulutatud välja eriolukord. Bulgaaria loodeosas külmus surnuks eakas naine, enamikus riigi piirkondades on välja kuulutatud eriolukord. Makedoonias on külm nõudnud seni ühe ohvri.

Tšehhi pealinnas Prahas kavatsevad võimud püstitada kuni 3000 kodutule telgid. Külma tõttu on häiritud rongiliiklus.

Leedus külmus nädalavahetusel surnuks vähemalt kolm inimest, ohvrite seas olid 91-aastane naine ja 78-aastane mees. Tšehhi idaosas Opava lähistel leiti 26-aastase surnuks külmunud mehe laip ja Slovakkias Sunava külas 63-aastase mehe surnukeha.

Rumeenias suri nädalavahetusel külma tõttu kuus inimest, neist neli viimase kahe tunni jooksul.

Istanbul mattus esmaspäeval paksu lumevaiba alla, häiritud on nii igapäevaelu kui ka lennuliiklus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles