ülevaade ⟩ Kopsakat palgapäeva haistvad bandiidid terroriseerivad Nigeeria koole

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Märtsi algul vabastasid kurjategijad 279 tüdrukut, kes rööviti Zamfara osariigis asuvast Jangebe koolist. Pildil näitab politseinik teed ühele vabastatud tüdrukutest. 
Märtsi algul vabastasid kurjategijad 279 tüdrukut, kes rööviti Zamfara osariigis asuvast Jangebe koolist. Pildil näitab politseinik teed ühele vabastatud tüdrukutest. Foto: AFOLABI SOTUNDE/REUTERS/Scanpix

Nigeeria koolides massilisi inimrööve korraldavatele relvastatud kurjategijatele on tegu tulusa teenimisvõimalusega. Paljudele noortele nigeerlastele tähendavad rünnakud ja pidev oht aga katkenud kooliteed.

Nigeeria seisis möödunud aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses silmitsi koolides korraldatud inimröövide lainega, mille käigus viidi kaasa üle 650 lapse ja õpetaja. Suurenenud ohu tõttu otsustasid mõne osariigi kubernerid edasiste röövide ärahoidmiseks koolid ajutiselt sulgeda. Ehkki nüüdseks on kohati antud luba koolid taas avada, kardavad paljud lapsevanemad oma võsukeste turvalisuse pärast ega kipu neid kehvasti turvatud internaatkoolidesse tagasi saatma.

«Mõnele õpilasele tähendab see akadeemilise hariduse lõppu. Ükski vanem ei tahaks oma lapse elu lihtsalt hariduse pärast ohtu seada,» ütles julgeolekuekspert ja eruohvitser Muhammad Galma Nigeeria ajalehele Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles