Prantsuse valitsus kuulutab kevadkülmade tõttu välja põllumajanduskatastroofi (6)

Copy
Prantsuse viinamarjakasvatajad süütasid istandustes tuhanded lõkked kaitsmaks taimi erakordse kevadkülma eest.
Prantsuse viinamarjakasvatajad süütasid istandustes tuhanded lõkked kaitsmaks taimi erakordse kevadkülma eest. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse valitsus kuulutab põllukultuure ja viinamarjaistandusi kahjustanud erakordsete kevadkülmade tõttu välja põllumajanduskatastroofi.

Põllumajandusminister Julien Denormandie ütles neljapäeva õhtul raadiojaamale Franceinfo, et kevadkülm tegi põllumajandussektorile tõsist kahju. 

«Oleme end täielikult mobiliseerinud, nii et vajalikud meetmed rakendatakse nii kiiresti, kui võimalik,» ütles ta. «Me jõustame põllumajanduskatastroofi režiimi,» lisas ta ja selgitas, et see näeb ette maksusoodustusi, pankade ja kindlustusfirmade abi.

Denormandie sõnul on olukord erakordne, sest külm kahjustas laial alal põhjast kagusse nii viinapuid kui näiteks peedi- ja rapsitaimi.

Viinamarjakasvatajad püüdsid istandustes tuhandete lõkete süütamisega taimi soojas hoida, see tõi omakorda Kagu-Prantsusmaa kohale sudu.

Riiklik veinitootjate ühing CNIV hoiatas, et olukord on viimaste kümendite rängim ja võib toodangut tänavu oluliselt kahandada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles