ülevaade ⟩ Sputniku võidukäik sai Slovakkias tagasilöögi

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Slovakkia endine peaminister Igor Matovič (paremal) ja endine tervishoiuminister Marek Krajčí 1. märtsil lennujaamas Sputnik V vaktsiinisaadetist vastu võtmas. Tehing maksis mõlemale ameti, kuigi Matovič jätkab uues valitsuses rahandusministrina.
Slovakkia endine peaminister Igor Matovič (paremal) ja endine tervishoiuminister Marek Krajčí 1. märtsil lennujaamas Sputnik V vaktsiinisaadetist vastu võtmas. Tehing maksis mõlemale ameti, kuigi Matovič jätkab uues valitsuses rahandusministrina. Foto: Frantisek Ivan/ap/Scanpix

Venemaa nõudis Slovakkialt koroonavaktsiinide tagastamist pärast Slovakkia väidet, et neile tarnitud Sputnik V doosidel ei ole samasuguseid omadusi, nagu näitas maineka teadusväljaande uuring.

Venemaa väitel rikkus Slovakkia mitut vaktsiinitarne lepingu punkti ja peab neile saadetud Sputnik V laadungi tagastama. Vaktsiini ametlikul Twitteri lehel ilmunud avalduses öeldi, et Slovakkia ravimiamet oli lepingut rikkudes analüüsinud Sputnik V-d laboris, kus seda poleks tohtinud teha. Slovakkia on selle väite ümber lükanud.

Bratislava on sõlminud lepingu kahe miljoni doosi Sputnik V saamiseks, seni on Venemaa kohale toimetanud 200 000 doosi. Slovakkia ei ole veel vaktsiini kasutusele võtnud ja saatis selle ravimiametile hindamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles