ülevaade Hispaanias elavad britid tunnevad Brexiti tagajärgi

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Hispaanias elavad ja puhkavad inglased kogunemas Inglismaa koondise jalgpallimatši eel ühes Benidormi linnas asuvas baaris. 
Hispaanias elavad ja puhkavad inglased kogunemas Inglismaa koondise jalgpallimatši eel ühes Benidormi linnas asuvas baaris. Foto: Isabel Infantes/EMPICS Entertainment/Scanpix

Koos Brexiti üleminekuperioodi lõppemisega käesoleva aasta alguses sai Ühendkuningriigist Euroopa Liidu jaoks kolmas riik ja nii jäi Briti kodanikele õigus viibida Schengeni riikides viisavabalt või ilma elamisloata turismi eesmärgil poole aasta jooksul maksimaalselt 90 päeva. Märtsi lõpus mööduski 90 päeva üleminekuperioodi lõpust. Enim tuntakse uute reeglite mõju brittide lemmiksihtkohas Hispaanias.

Kui Hispaania valitsuse statistika järgi on end riigis registreerinud umbes 360 000 Briti kodanikku, siis mures on just need, kes mingil põhjusel end arvele võtnud ei ole. Briti meediasse on viimastel nädalatel jõudnud mitu juhtumit, kui Hispaanias registreerimata inimesed otsustasid tagajärgede kartuses riigist enne tähtaja kukkumist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles