ülevaade ⟩ Lascheti ja Söderi duell Merkeli mantli pärast jäi kestma

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Üleeile suletud uste taga CDU ja CSU parlamendifraktsiooni liikmetega kohtunud Armin Laschet (vasakul) ja Markus Söder saabuvad arutelu järel ühisele pressikonverentsile Berliinis. 
Üleeile suletud uste taga CDU ja CSU parlamendifraktsiooni liikmetega kohtunud Armin Laschet (vasakul) ja Markus Söder saabuvad arutelu järel ühisele pressikonverentsile Berliinis. Foto: Clemens Bilan/Epa/Scanpix

Kuigi nii Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) presiidium kui ka eestseisus kinnitasid eile lojaalsust esimehele Armin Laschetile, jääb Saksamaa konservatiivide kantslerikandidaadi küsimus endiselt õhku, sest nende Baierimaa sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) koondus oma juhi Markus Söderi toetuseks ja viimane tahab otsuse langetamisega oodata.

«Üks oli täna tajutav: kõik tahavad kiiret otsust. Kõik faktid on selged,» ütles Laschet eile pressikonverentsil CDU/CSU kantsleriküsimuse kohta. Ta lisas siiski, et partei juhtliikmete üksmeelne toetusavaldus talle polnud viimane sõna, mida CSU-le peale surutakse, vaid kõigest arvamusavaldus, millest lähtudes peab ta nüüd asuma kõnelustesse Söderiga, vahendas Die Zeit.

Viimane teatas pärast kuid kestnud spekulatsioone lõpuks üleeile, et tahab saada CDU/CSU kantslerikandidaadiks septembris toimuvatel parlamendivalimistel. Eile videokonverentsile kogunenud CSU presiidium kinnitas ühehäälset toetust Söderile ning CSU aseesimees, Euroopa Parlamendi liige Manfred Weber soovitas CDU-l samuti teda Laschetile eelistada.

«Markus Söderis on kantslerimaterjali ja talle kuulub rahva suurt toetus,» põhjendas Weber Augsburger Allgemeinele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles