G7 kutsus Venemaad üles lõpetama provokatsioonid Ukraina piiril (2)

Copy
Vene sõjatehnika Maslovkas.
Vene sõjatehnika Maslovkas. Foto: Reuters/REUTERS

Tööstusriikide ühendus G7 kutsus esmaspäeval Venemaad üles lõpetama provokatsioonid ja pingete kruvimine Ukraina piiril.

«Kutsume Venemaad üles lõpetama provokatsioonid ja asuma viivitamatult leevendama pingeid vastavalt oma rahvusvahelistele kohustustele,» öeldi ministrite avalduses.

Teadaandes toodi välja ühenduse mure Venemaa sõjaväe jätkuva koondumisega seoses Ukraina piiridel ja ebaseaduslikult annekteeritud Krimmis.

Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba külastab teisipäeval Brüsselis NATO peakorterit, teatas allianss esmaspäeval.

Olukord Ukraina idaosas on viimastel nädalatel järsult pingestunud, sagenenud on kokkupõrked separatistide ja valitsusvägede vahel, Kiiev süüdistab Venemaad tuhandete sõdurite koondamises Ukraina idapiirile ja annekteeritud Krimmi.

Kulebo kohtub Brüsselis NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga. Brüsselisse kõnelustele liitlastega on saabumas ka USA välisminister Antony Blinken. 

Ukraina idaosas sai kokkupõrgetes separatistidega surma kaks valitsussõdurit, teatasid relvajõud esmaspäeval, Kiiev süüdistas Moskvat taas kümnete tuhandete sõdurite koondamises Ukraina piiri lähedale.

Venemaa on koondanud piirile Ukrainaga tuhandeid sõdureid, Valge Maja teatas eelmisel nädalal, et nii palju Vene vägesid oli piirialal viimati 2014. aastal.

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kõneisik ütles esmaspäeval, et Venemaal on nüüdseks Ukraina idapiiril 41 000 ja Krimmi poolsaarel 42 000 sõdurit. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles