Minneapolises kehtestati öine liikumiskeeld (1)

Copy
Minneapolise tänavatele kogunesid inimesed.
Minneapolise tänavatele kogunesid inimesed. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS

Minneapolise ja selle lähiümbruse ametivõimud kehtestasid esmaspäeva õhtuks komandanditunni, sest kardetakse vägivaldseid rahvarahutusi.

«Olen kuulutanud Minneapolise linnas välja erakorralise seisukorra ja järgime liikumiskeeldu, mis algab täna õhtul kell 19.00 ja saab läbi homme hommikul kell 6.00,» ütles linnapea Jacob Frey pressikonverentsil.

USA president Joe Biden nimetas esmaspäeval mustanahalise autojuhi surnukstulistamist politseinike poolt traagiliseks, kui toonitas, et vägivaldsed protestid sel puhul on õigustamatud.

«Vahejuhtum Minneapolise äärelinnas oli tõesti traagiline, kuid ma arvan, et peame ootama ja vaatama, mida uurimine näitab,» ütles Biden ajakirjanikele.

«Vahepeal tahan uuesti selgeks teha, et rüüstamiseks pole absoluutselt mingit õigustust. Rahulikud protestid on  mõistetavad,» lisas Biden.

Telekanal CNN edastas kaadreid meeleavaldajatest, kes mitmed pool esmaspäeva õhtul linnatänavatele tulid nagu ka George Floydi tapmise korral. Peljatakse uut laialdast rüüstamistelainet ja uueks märtriks saab kuuldavasti 20-aastane Daunte Wright.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles