Mehhiko külarahvas kaasab relvavõitlusse narkojõukudega ka lapsed

, ajakirjanik, AFP
Copy
Mehhiko Guerrero osariigis asuva Ayahualtempa küla omakaitseüksus kaasab tegevusse ka lapsi, neist noorimad vaid kuueaastased. Nädalavahetusel korraldas narkojõukudele vastu astuv omakaitse meediale esitluse, kus mängurelvade ja puukaigastega lapsed marssisid koos relvastatud täiskasvanutega.
Mehhiko Guerrero osariigis asuva Ayahualtempa küla omakaitseüksus kaasab tegevusse ka lapsi, neist noorimad vaid kuueaastased. Nädalavahetusel korraldas narkojõukudele vastu astuv omakaitse meediale esitluse, kus mängurelvade ja puukaigastega lapsed marssisid koos relvastatud täiskasvanutega. Foto: David Guzman / EPA / Scanpix

Mehhiko lapsed marsivad mängupüsse kandes kõrvuti relvastatud omakaitseüksuse liikmetega, kelle sõnul on nad võimude hoolimatuse tõttu sunnitud ise kaitsma koduküla narkokaubitsejate vägivalla eest.

Vägivallast kurnatud Guerrero osariigis asuva Ayahualtempa küla elanike sõnul on võimud jätnud nad saatuse hooleks, mis siis, et neid on tabanud nii tapmised kui ka inimröövid.

Rünnakutes süüdistavad nad kohalikku jõuku Los Ardillos, kes nende sõnul üritab üle võtta peamiselt oa- ja maisikasvatajatega asustatud küla, mis asub tähtsas oopiumitootmise regioonis.

Alates 2019. aastast on mõrvatud vähemalt üheksa kohalikku elanikku, kuid külarahva sõnul on nende abipalved võimudele kostnud justkui kurtidele kõrvadele.

«Sellest on möödas 15 kuud, kui valitsus tuli siia ja lubas meid toetada. Seni pole me näinud mingit abi,» rääkis AFP-le omakaitse juht Bernardino Sánchez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles