Eelmise aasta maailma parimaks pressifotoks kuulutati kogu planeeti puudutanud teemat Covid-19 pandeemiat käsitlev pilt, mis kujutab läbi kile eakat hoolealust embavat Brasiilia hooldekodu töötajat. Pildi autoriks on Taani fotograaf Mads Nissen.

Võidufoto autori Mads Nisseni sõnul on pildi pealkirjaga «Esimene embus» saladuseks ilmselt see, et see toob välja keerulise aja olemuse. «See näitab mõlemat poolt: näitab, et kriis on hiiglaslik ja [Brasiilia president Jair] Blsonaro jätab rahva hätta. Aga selle keskel toob see pilt pisut valgust,» lausus Nissen täna õhtul veebis peetud auhinnatseremoonial.

Aasta parima fotoseeria auhinnaga pärjati Antonio Faccilongo projekt «Habibi» Iisraeli vanglates karistust kandvatest palestiinlastest ja nende lähedastest ning nende võitlusest selle nimel, et luua pere ja elada väärikalt.

Maailma Pressifoto konkurss (World Press Photo Contest) on tunnustanud ajakirjandusfotograafe viimase aasta parimate tööde – nii üksikfotode kui fotoseeriate – eest juba alates 1955. aastast.

64. korda toimunud konkursile laekus kokku 74 470 pilti 4315 fotograafilt 130 riigis. Parimad neist valis välja elukutselistest fotograafidest koosnev sõltumatu žürii eesotsas NayanTara Gurung Kakshapatiga, Nepali visuaalse kunsti arendajaga.

Kommentaarid
Copy