Hongkongi veteranaktivistid saadeti kuni 18 kuuks trellide taha

Copy
Hongkongi endine parlamendisaadik Lee Cheuk-yan (paremalt teine) täna Lääne-Kowlooni kohtu juures, enne kui talle määrati 12 kuu pikkune vangistus.
Hongkongi endine parlamendisaadik Lee Cheuk-yan (paremalt teine) täna Lääne-Kowlooni kohtu juures, enne kui talle määrati 12 kuu pikkune vangistus. Foto: JEROME FAVRE / EPA / SCANPIX

Hongkongi meediaärimees Jimmy Lai ning veel mitu kogenud demokraatiaaktivisti, kes on aastaid toetanud vägivallatut kampaaniat üldise hääleõiguse nimel, mõisteti täna vangi tunamulluste meeleavalduste korraldamise eest.

Süüdimõistmise peamiseks aluseks on 2019. aasta 18. augustil toimunud meeleavaldus, millest korraldajate sõnul võttis osa 1,7 miljonit inimest ehk ligi neljandik Hongkongi elanikest. Samuti on osa karistusi seotud 31. augusti 2019 protestiga.

72-aastane Lai mõisteti esmalt 12 kuuks vangi ning siis seoses teise valitsusvastase protestiga veel kaheksaks kuuks. Kokku peab ta trellide taga olema aga 14 kuud, kuna osa karistusest on võimalik kanda ära samaaegselt teise karistusega.

12 kuuks saadeti trellide taha 64-aastane veteranaktivist ja endine parlamendisaadik Lee Cheuk-yan. Kõige pikemaks ajaks mõisteti vangi 65-aastane Leung Kwok-hung, hüüdnimega Pikkjuus tuntud poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles