Venemaa saadab vastuseks USA sanktsioonidele välja 10 diplomaati

Copy
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: EPA / Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov teatas reedel, et Moskva annab 10 Ühendriikide diplomaadile korralduse lahkuda Venemaalt vastuseks USA sanktsioonidele.

Lavrov ütles, et Moskva lisab kaheksa USA ametnikku oma musta nimekirja ning astub samme piiramaks ja peatamaks USA valitsusväliste organisatsioonide tegevust Venemaa siseasjadesse sekkumisel.

Ta lisas, et kuigi Venemaal on võimalus rakendada «valusaid meetmeid» USA äritegevuse vastu Venemaal, seda otsekohe ei tehta.

Lavrovi sõnul soovitas Vene presidendi abi Juri Ušakov reedel USA suursaadiku John Sullivaniga kohtudes tal sõita Washingtoni, et pidada seal konsultatsioone.

Ministri sõnul jääb ka Venemaa suursaadik USAs Anatoli Antonov esialgu Moskvasse jätkama konsultatsioone.

«Suursaadik Antonov jätkab konsultatsioone, olukord on üsna mitmekihiline, seda tuleb üksikasjalikult käsitleda, eriti kuna ka Washingtonis juhtub arusaamatuid asju. Mitte lõpuni arusaadavaid, seetõttu soovitas Juri Ušakov täna suursaadik John Sullivanil samuti sõita oma pealinna ja pidada seal samasuguseid tõsiseid konsultatsioone,» ütles Lavrov Moskvas pressikonverentsil.

USA teatas neljapäeval Venemaale majandussanktsioonide kehtestamisest ja 10 diplomaadi väljasaatmisest vastuseks Kremli sekkumisele Ühendriikide valimistesse, ulatuslikule küberrünnakule ja muudele vaenulikele sammudele.

President Joe Bideni määrus saadab signaali, et Ühendriigid määravad Venemaale destabiliseeriva rahvusvahelise tegevuse jätkamise või laiendamise eest strateegiliselt ja majanduslikult kaaluka hinna, ütles Valge Maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles