Panama vanglas tabati narkootikume smugeldanud kass

Copy
Fotol olevad kassid narkootikumide smugeldamisega seotud ei ole.
Fotol olevad kassid narkootikumide smugeldamisega seotud ei ole. Foto: OLI SCARFF/AFP

Panama võimud tabasid reedel ebatavalise narkokulleri, valge koheva karvaga kassi, kelle keha külge seotud taskukeses oli mitmeid erinevaid narkootikume.

Karvane kurjategija peeti kinni Kariibi mere äärse Colón provintsi Nueva Esperanza vangla juures, kus viibib üle 1700 kinnipeetava.

«Loomal oli seotud rätik ümber kaela, mille sees olid pakikesed valge pulbriga, lehed ja «taimset segu»,» ütles Panama vanglate ameti juht. Ühe teise ametniku sõnul olid need suure tõenäosusega kokaiin, crack-kokaiin ja marihuaana.

See pole mitte esimene kord, mil taoline kuritegu avastatakse.

Pärast seda, kui vanglast väljaspool viibivad inimesed loomakesele narkootikumid külge on sidunud, kasutavad vangid loomade enda juurde meelitamiseks toitu.

Colóni narkokuritegude prokurör ütles Twitteris, et alustas uurimist seoses loomade kasutamisega keelatud ainete smugeldamisel Nueva Esperanza vanglasse. Ta postitas ka fotosid tabatud narkootikumidest ning teolt tabatud kassist.

Prokurör Eduardo Rodrígueze sõnul viiakse kass lemmikloomade varjupaika.

Panama 23 vanglas viibib umbes 18 000 kinnipeetavat. Enamus vanglatest on kohutavalt ülerahvastatud. Varem on võimud narkootikumide vanglasse smugeldamisel kinni pidanud ka kirjatuvisid ja isegi droone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles