Tuukrid lõpetasid laipade otsingud Costa Concordialt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästelaev täna Costa Concordia juures.
Päästelaev täna Costa Concordia juures. Foto: SCANPIX

Itaalia tuukrid lõpetasid täna 15 siiani kadunud inimese otsingud Giglio saare lähedal karile sõitnud ristluslaeva Costa Concordia vrakist.

«Oleme lõplikult peatanud veealused otsingud laevas,» ütles saare tuletõrjebrigaadi esindaja AFP-le, selgitades, et tingimused osaliselt vee alla vajunud hiiglasliku reisilaeva sisemuses on muutunud tuukrite jaoks liiga ohtlikuks.

Seni on 13. jaanuaril karile sõitnud laevast leitud 17 hukkunu surnukehad, koos kadunutega arvatakse laevaõnnetuse ohvrite arvu ulatuvat 32ni.

Päästetöid juhtinud tsiviilkaitseagentuur teatas, et on võtnud ühendust kadunute peredega ja võõrriikide saatkondadega, et põhjendada otsust.

Agentuur lisas, et päästjad jätkavad siiski laeva veepealse osa inspekteerimist ning kasutavad 18 kilomeetri raadiuses laevavrakist spetsiaalseid vahendeid, et merepõhjast laipu avastada.

Laev sõitis karile 13. jaanuaril enam kui 4200 inimesega pardal. Katastroofi põhjustamises süüdistatakse kaptenit Francesco Schettinot, kes viibib praegu koduarestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles