Floydi mõrvaprotsessi vandekohtunikud läksid otsust langetama (1)

BNS
Copy
Meeleavaldajad
Meeleavaldajad Foto: Reuters/ScanPix

George Floydi mõrvas süüdistatava endise Minneapolise politseiniku üle peetaval kohtuprotsessil läksid vandekohtunikud esmaspäeval peale prokuröri ja kaitse lõppargumentide kuulamist otsust langetama.

Vandekohtunikud arutavad otsuse üle privaatselt ja see võib kaua  aega võtta, sest süüdimõistmiseks on vaja üksmeelset otsust.

Süüaluse Derek Chauvini kaitsja palus Hennepini maakonnakohtunikul Peter Cahillil eraldada vandemehed avalikkusest juba eelmisel nädalal, kui politsei lasi vahepeal maha veel ühe 20-aastase mustanahalise mehe, et vähendada sündmuste mõju nende otsustele.

Suurbritannia ringhäälingu BBC teatel rõhutas Cahill, et vandekohtunikud peavad  otsustamisel lähtuma faktidest ja mitte enda muljetest või arvamustest ega üldsuse survest.

«Juhtum on teie kätes,» ütles Cahill  vandemeestele.

Minneapolise linnas on olukord pinev, kuna Floydi mõrvaprotsess on lõpusirgel ja ebasobiva otsuse korral kardetakse rahvarahutusi.

Kolmapäeval peeti Ühendriikides kinni 26-aastane politseinik, keda süüdistatakse tapmises pärast 20-aastase Daunte Wrighti tulistamist. Korrakaitsja sõnul tahtis ta kasutada elektrišokirelva ning võttis püstoli välja kogemata. Politseinikku ähvardab kümne aasta pikkune vangistus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles