Zelenskõi tegi Putinile ettepaneku kohtuda Donbassis (1)

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) Donetski oblastis tänavu veebruaris.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) Donetski oblastis tänavu veebruaris. Foto: Ukrainian Presidential Press Service/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tegi oma Vene ametivennale Vladimir Putinile ettepaneku kohtuda Donbassis.

Zelenskõi ütles teisipäeval edastatud videopöördumises, et Normandia neliku poliitiliste nõunike esmaspäevasel kohtumisel kõlas ettepanek kohtuda Donbassi kontaktjoonel, et maksimaalselt selgitada olukorda.

«Ma olen valmis minema veelgi kaugemale ja tegema teile ettepaneku kohtuda ükskõik millises kohas Ukraina Donbassis, kus käib sõda,» ütles Ukraina riigipea, pöördudes Vene presidendi poole.

«Meie piiri lähedale on koondatud märkimisväärne hulk Vene üksuseid,» märkis Zelenskõi. «Ametlikult, Venemaa nimetab seda sõjaväeõppuseks. Mitteametlikult, kogu maailm nimetab seda väljapressimiseks.»

«Vene president ütles kunagi, et kui võitlus on möödapääsmatu, tuleb rünnata esimesena. Kuid iga liider peab mõistma, et võitlus ei pea olema möödapääsmatu, kui see puudutab tõelist sõda ja miljoneid inimelusid.»

Ukraina, Euroopa Liit ja USA on väljendanud muret pingete süvenemise pärast ning süüdistavad Venemaad kümnete tuhandete sõjaväelaste koondamises Ukraina piirile ja annekteeritud Krimmi.

Ukraina välisminister kutsus esmaspäeval lääneriike kehtestama Venemaale veelgi jõulisemad majandussanktsioonid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles