Vene politsei pidas enne kavandatavaid proteste kinni Navalnõi liitlasi (1)

Copy
Aleksei Navalnõi abi Ljubov Sobol.
Aleksei Navalnõi abi Ljubov Sobol. Foto: TASS/Scanpix

Vene politsei otsis täna Peterburis läbi vangistatud opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi kontorid ning pidas kinni tema lähima abi Ljubov Soboli ja pressiesindaja Kira Jarmõši, teatasid juhtiva Kremli kriitiku liitlased enne kavandatud üleriigilisi proteste.

Sõltumatu seirerühmitus OVD-Info teatas kolmapäeval, et politsei korraldas läbiotsimisi ja pidas aktiviste kinni vähemalt 20 Venemaa linnas. Vanglas näljastreiki pidava Navalnõi meeskond on planeerinud meeleavaldusi enam kui 100 linnas. 

«Läbiotsimisi asuti korraldama varasest hommikust,» kirjutas Twitteris tema meeskond. «Nad viisid juba minema büroo kaameramehe, mitu vabatahtlikku ja aktivisti.»

Soboli advokaat Vladimir Voronin kirjutas Twitteris, et politsei tiris naise välja taksost. 

«Tema sõnul pidasid ta kinni mitu vormis töötajat,» kirjutas advokaat. Hiljem viidi Sobol politseijaoskonda, kuid jäeti istuma politseiauto kongi.

Enda kinnivõtmisest kirjutas Twitteris ka Jarmõš. 

Politsei korraldas haarangud enne president Vladimir Putini pöördumist olukorrast riigis, mis peaks algama Eesti aja järgi keskpäeval. 

Politsei on hoiatanud, et kolmapäevased meelevaldused Navalnõi toetuseks on ebaseaduslikud. Sarnastel protestidel peeti jaanuaris ja veebruaris kinni üle 10 000 inimese. 

Navalnõi vahistati jaanuaris naasmisel Saksamaalt, kus ta pärast närvimürgirünnakut mitu kuud ravil viibis. 

Ta kannab karistuskoloonias 2,5-aastast vanglakaristust varasema tingimisi karistuse reeglite väidetava rikkumise eest. Kunagisi süüdistusi omastamises on ta nimetatud poliitiliselt motiveerituks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles