Lätis algas eesliinitöötajate vaktsineerimine, süsti saavad ka meediatöötajad

Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: CLODAGH KILCOYNE / REUTERS / Scanpix

Lätis alustati operatiivteenistuste ja teiste kriitiliselt tähtsate elualade töötajate koroonaviiruse vastast vaktsineerimist. Teiste seas saavad süsti ka meediatöötajad.

Vastavalt tervishoiuminister Daniels Pavļutsi korraldusele on nüüd võimalik lasta end vaktsineerida kõigil õppeasutuste töötajatel, kes oma tööülesannete täitmisel on õppuritega tihedas kontaktis.  

Samuti kuuluvad kaitsepookimisele operatiivteenistuste töötajad ja teiste riigi järjepidevuse seisukohalt kriitilise tähtsusega ametite esindajad, nagu politseinikud, piirivalvurid, päästetöötajad, tolliametnikud, kaitseväelased ja mitmed teised.

Lisaks saavad vaktsiinisüsti transpordi-, kultuuri- ja meediatöötajad.

Eesliinitöötajate vaktsineerimine korraldatakse Lätis juba välja kujunenud praktikaga sarnaselt – kas individuaalselt või kollektiivselt. Selleks esitab iga ministeerium või muu asutus tervishoiuteenistusele oma töötajate nimekirjad.

Praeguse seisuga on Lätis süstitud kokku 220 870 vaktsiinidoosi: kroonilisi haigusi põdevad elanikud on saanud üle 35 500 doosi, üle 60-aastased elanikud 92 175 annust, tervishoiutöötajad 64 075 annust, ning sotsiaalhooldekeskuste töötajad üle 12 400 doosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles