Navalnõi toetusmeeleavaldustel peeti kinni tuhat inimest

Copy
Meeleavaldajad Moskva tänavatel.
Meeleavaldajad Moskva tänavatel. Foto: EPA/Scanpix

Venemaal peeti kolmapäeval Kremli-vastastel meeleavaldustel, kus protestijad nõudsid opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi vanglast vabastamist, kinni enam kui tuhat inimest, teatasid vaatlejad ja meediakanalid.

Moskvas ja Peterburis algavad meeleavaldused kell õhtul, kuid Kaug-Ida, Uuralite ja Siberi linnades tuli rahvas tänavatele juba varem, skandeerides president Vladimir Putini vastaseid hüüdlauseid.

Navalnõi abid postitasid Twitteris videoid linnaväljakutel protesijatest, kes hüüdsid «Putin on mõrtsukas» ja «Maha tsaar!».

Meeleavaldajad süüdistasid võime inimõiguste rikkumises ja ütlesid, et Navalnõi pandi vangi kättemaksuks tõe rääkimise eest.

Navalnõi korruptsioonivastase fondi liikmed ütlesid, et need meeleavaldused Venemaal võivad jääda paljudeks aastateks viimasteks.

Protestiaktsioonid toimusid ka Siberis Novosibirskis, Irkutskis ja Tomskis.

Opositsioonimeeleavaldustel kinnipidamisi jälgiv ühendus OVD Info ütles, et üle Venemaa peeti kinni enam kui tuhat inimest.

Moskva kesklinna Maneeži väljak oli enne õhtust meeleavaldust sisse piiratud, Kremli lähedusse oli toodud mitukümmend politseiautot, ütles AFP korrespondent.

Politsei pidas kolmapäeva hommikul kinni Navalnõi lähima abi Ljubov Soboli ja pressiesindaja Kira Jarmõši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles