Saksamaal karmistusid taas koroonapiirangud

Copy
Koroonaproovide andmise keskus Dresdenis.
Koroonaproovide andmise keskus Dresdenis. Foto: AP / Scanpix

Saksamaal karmistusid laupäeval taas koroonapiirangud, suletakse koolid ja kehtestatakse öine liikumiskeeld.

Piiranguid karmistati pärast valitsuse poolt vastu võetud uut «hädapiduri» seadust, mille eesmärk on nakatumisi aeglustada.

Uus seadus näeb ette üleriigilised ühtsed piirangud ja selle eesmärk on teha lõpp vastasseisule föderaalvalitsuse ja liidumaade vahel. 

Saksa kantsler Angela Merkel kutsus inimesi leppima ööl vastu laupäeva jõustunud üleriigiliste koroonapiirangutega ja rõhutas, et need on viiruse leviku ohjeldamiseks vältimatult vajalikud.

Alates laupäevast kehtib kõrgema nakatumusega piirkondades kell 22.00-05.00 liikumiskeeld ja rangemad piirangud kontaktidele. Suletud on kõik mittehädavajalikud kauplused. 

Saksa nakkushaiguste kontrolli amet teatas reedel 23 392 uuest koroonaviirusse nakatumisest ja 286 inimese surmast Covid-19 tõttu. Alates pandeemia puhkemisest on Saksamaal tuvastatud ligi 3,3 miljonit nakatumist, surnud on 81 444 inimest. 

Merkel ütles iganädalases raadiopöördumises, et meetmed, mis rakenduvad automaatselt piirkondades, kus nädalas tuvastatakse 100 000 elaniku kohta üle saja uue nakatumise, on hädavajalikud.

«Ükski riik ei ole pandeemia kolmandast lainest rangete piiranguteta jagu saanud,» ütles Merkel. 

Reedel oli seitsme päeva nakatumus kaheksal liidumaal üle 165, riiklik keskmine oli 164.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles