ERR: Venemaa enam soome-ugri liikumisse ei kuulu (2)

Copy
Abja-Paluoja soome-ugri 2021. aasta kultuuripealinnaks kuulutamise pidu. Foto on illustreeriv.
Abja-Paluoja soome-ugri 2021. aasta kultuuripealinnaks kuulutamise pidu. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Venemaa teatas reedel, et astub välja rahvusvahelisest soome-ugri liikumisest, kuna see olevat muutunud poliitiliselt survestatuks, vahendab ERRi uudisteportaal

Soome-ugri rahvaste seltse ja ühinguid koondav Fenno-Ugria Asutus korraldab selle aasta juunis Eestis soome-ugri maailmakonverentsi, kuhu kutsuti ka Venemaa esindajad, kuid Venemaa teatas, et ei soovi liikumisega enam koostööd teha, tuues põhjuseks poliitilise survestamise. 

«Oleme üha rohkem veendunud, et maailmakongressid ei toimu selleks, et lahendada konstruktiivselt soome-ugri probleeme, vaid toimuvad abivahendina Venemaa ja meie rahvaste siseasjadesse sekkumiseks,» seisis avalduses.

Veel toodi oma ametlikus teates välja ka kunagise Euroopa Parlamendi liikme Katrin Saksa koostatud raporti Euroopa Nõukogu Parlamentaarsele Assambleele (ENPA), kus kirjeldati soome-ugri rahvaste olukorda Venemaal – nende hinnangul oli raport kallutatud ning ei kirjeldanud tegelikkust. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles