Biden ja Putin võivad kohtuda juunis (2)

Copy
USA president Joe Biden ja Venemaa riigipea Vladimir Putin.
USA president Joe Biden ja Venemaa riigipea Vladimir Putin. Foto: AFP/SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini ja USA riigipea Joe Bideni kohtumine võib aset leida juunis; juba on kõne all ka konkreetsed kuupäevad, ütles täna Vene presidendi abi Juri Ušakov. 

Biden tegi varem sel kuul pakkumise tippkohtumiseks neutraalses riigis ajal, mil pinged Venemaa ja Lääne vahel on seoses Ukraina konflikti, uute sanktsioonide ja vangistatud opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi vangistamise tõttu haripunktis. 

«Räägitakse juunist, on konkreetsed kuupäevad,» lausus Ušakov telekanali Rossija-1 saates «Moskva. Kreml. Putin» vastuseks küsimusele, kas see kohtumine üldse toimub.

Täpsustama neid kuupäevi presidendiabi siiski ei hakanud. «Ma praegu ei hakka neist rääkima, aga juuni, juuni.»

Samas saates kordas välisminister Sergei Lavrov oma ministeeriumi varasemat avaldust, et «pakkumine kohtumiseks on võetud vastu positiivselt ja seda kaalutakse». 

Valge Maja teatas reedel, et Biden osaleb juunis G7 tippkohtumisel Suurbritannias ning NATO ja Euroopa Liidu tippkohtumistel Brüsselis, kuid ei öelnud, kas president taotleb sama ringsõidu ajal ka kohtumist Putiniga. 

Vene ja USA liidri kohtumise võõrustamise suhtes on väljendanud huvi Austria ja Soome. 

Reedest alates on pingeid Moskva ja Washingtoni vahel veidi leevendanud Vene vägede taandumine Ukraina piirilt ja Navalnõi näljastreigi lõpetamine. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles