KOHALIK VAADE ⟩ Hispaanlase teine kodu on naabruskonna kõrtsis

Gregorio García Maestro
Copy
Külastajad aprilli keskel Sevilla toitlustusasutuse terrassil. Turismiraamatud armastavad rõhutada, et Andaluusias on rohkem baare kui Iirimaal, Taanis, Soomes ja Norras kokku.
Külastajad aprilli keskel Sevilla toitlustusasutuse terrassil. Turismiraamatud armastavad rõhutada, et Andaluusias on rohkem baare kui Iirimaal, Taanis, Soomes ja Norras kokku. Foto: María José López/zumapress.com/scanpix

Nagu jalgpallifänn pole võimeline elama ilma oma lemmikmeeskonna väravateta, ei suuda ükski hispaanlane hakkama saada ilma oma kodubaarita. Naabruskonna kõrts on justkui kogudus usklikule: pühakoda, mida külastatakse kas korra, kaks või rohkemgi nädalas, et leida rahu ja killukest õnne.

Meil, hispaanlastel on kombeks käia kodukvartali baarides, mis on pilgeni täis sümboleid. Meil on aval ja suhtlusaldis loomus ning kalduvus olla pigem tänaval kui omaette koduseinte vahel.

Kuigi inimesed tarbivad baaris alkoholi, pole see Hispaania kõrtsi esmane funktsioon, nagu see tundub olevat teistes kultuurides. Peamine on hoopis, et tegu on kohaga, kus saada kokku naabrite, sõprade, pereliikmete, töökaaslaste ja eelkõige ettekandjaga, kes on justkui sinu pihiisa – inimene, kellele saad hingelt ära rääkida nii oma rõõmud kui ka mured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles