Suurbritannia saadab Indiale elutähtsat meditsiinivarustust

Copy
Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: POOL/REUTERS

Suurbritannia teatas pühapäeval, et saadab Indiale olulist meditsiinivarustust, sealhulgas hingamisaparaate ja hapniku kontsentraatoreid.

India ägab rekordiliste uute nakkusjuhtude ja viirusesurmade all ning London saadab vastuseks India abipalvele New Delhisse üle 600 ühiku erinevat meditsiinivarustust. Peaminister Boris Johnson lubas, et ÜK teeb India aitamiseks «kõik, mis võimalik».

«Seisame kõrvuti Indiaga sõbra ja partnerina sel äärmiselt murettekitaval ajal võitluses Covid-19 vastu,» ütles Johnson oma avalduses.

«Elutähtis meditsiinivarustus, sealhulgas sajad hapniku kontsentraatorid ja hingamisaparaadid, on teel Suurbritanniast Indiasse, et aidata ennetada sellest kohutavast viirusest põhjustatud inimelude kaotust.»

«Jätkame sel keerulisel ajal tihedat koostööd India valitsusega ning tahan veenduda, et Suurbritannia teeb kõik, mis võimalik, et aidata rahvusvahelist kogukonda üleilmses viirusevastases võitluses.» Johnson pidanuks sõitma pühapäeval Indiasse kolmepäevasele visiidile, kuid praeguseks on külastus edasi lükatud.

Abisaadetist rahastav välisministeerium ütles, et esimene saadetis asub Ühendkuningriigist teele pühapäeval ning jõuab New Delhisse teisipäeva varahommikul. Järgmisel nädalal läheb Indiasse veel mitu abisaadetist.

Kokku saadab ÜK Indiale üheksa lennukonteinerit varustust, sealhulgas 495 hapniku kontsentraatorit, 120 mitteinvasiivset hingamisaparaati ning 20 manuaalset juhitavat hingamisaparaati, kinnitas välisministeerium.

«ÜK teeb India valitsusega tihedat koostööd, et teada saada, millist abi lähipäevadel veel võimalik pakkuda on,» öeldi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles