Hispaania ministrile saadeti ähvarduseks punaste plekkidega nuga

Copy
Hispaania tööstus-, kaubandus- ja turismiminister Reyes Maroto näitab fotot talle saadetud punaste plekkidega noast.
Hispaania tööstus-, kaubandus- ja turismiminister Reyes Maroto näitab fotot talle saadetud punaste plekkidega noast. Foto: EPA / Scanpix

Hispaania tööstus-, kaubandus- ja turismiminister Reyes Maroto kinnitas esmaspäeval, et talle saadeti posti teel punaste, verepiisku meenutavate plekkidega nuga; samal ajal on teistele vasakpoliitikutele saadetud kuule koos tapmisähvardusega.

Ähvardused, milles vasakpoolsed süüdistavad paremäärmuslusi, saadavad sügavat poliitilist polariseerumist pealinnas Madridis 4. mail toimuvate kohalikel valimiste eel.

«Meid ei saa hirmutada. Me teame, et demokraatia võidab vihkamise,» ütles Reyes Maroto parlamendihoone ees ajakirjanikele, olles esitanud politseile avalduse. 

Ta näitas ka punaste plekkidega noast tehtud fotosid. Politsei selgitab, kas tegegemist on ehtsate vereplekkidega või on neid värvi abil järgi tehtud.

«Aitab! Me ei lase sel läbi minna. Me ei lepi sellega, et vihkamine häirib Hispaanias kooseksisteerimist,» kirjutas peaminister Pedro Sánchez ähvardust hukka mõistes Twitteris. 

Eelmisel nädalal said kuulidega ähvarduskirju siseminister Fernando Grande-Marlaska, Tsiviilkaardi naisjuht María Gámez ning vasakäärmusliku Podemose juht Pablo Iglesias. 

Iglesias astus eelmisel kuul tagasi asepeaministri kohalt eesmärgiga osaleda Madridi kohalikel valimistel. 

Reedel lahkus Iglesias valimiseelselt raadiodebatilt protestiks selle peale, kui paremäärmusliku partei Vox esindaja kahtles ähvarduste ehtsuses.

Küsitluste järgi võidab Madridi valimised senine regionaaljuht Isabel Díaz Ayuso Rahvaparteist, kuid valitsuse moodustamiseks peab ta kaasama just Voxi.

Sánchez püüdis pühapäeval vasakpoolseid valijaid mobiliseerida, väites, et Vox kujutab endast ohtu demokraatiale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles