ülevaade ⟩ Brasiilia uus koroonatüvi mõjub rasedatele rängemalt (1)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Endine näitlejanna Kelly Regina da Silva, kes töötab nüüd pandeemia ajal Rio de Janeiros rasedana kassapidajana.
Endine näitlejanna Kelly Regina da Silva, kes töötab nüüd pandeemia ajal Rio de Janeiros rasedana kassapidajana. Foto: Silvia Izquierdo/AP/Scanpix

Loe lähemalt Brasiilia P.1 tüvest ning milline on olnud selle mõju viiruse levikul ja kuidas on mõjutanud beebide suremust. Samuti, milliseid ekstreemseid võtteid kasutavad Brasiilia arstid ravivahendite puudusel. 

Lisaks saab loost teada, mida näitas Iisraeli uuring, kas ema vaktsineerimine aitab ka loodet ning USA uuringute järeldustest vaktsiinide ohutusest nii emadele kui ka nende sündimata lastele.

Brasiilia terviseministeerium tegeleb praegu koroonaviiruse mutatsioonide mõju uurimisega rasedusele. Kui varem arvati, et naised on enim ohustatud raseduse lõpuosas, siis nüüd on leitud, et koroonaviiruse mutatsioonid avaldavad mõju juba raseduse esimesel kolmel kuul.

«Kui võimalik, tuleks rasedus lükata sobivamasse aega, et see rahumeelsemates oludes veeta,» ütles Brasiilia terviseministeeriumi esindaja Raphael Camara kohalikule meediale ja lisas: «Me ei saa seda muidugi öelda 40-aastastele, kuid nooremad naised võiksid natukene oodata.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles