ülevaade ⟩ Navalnõi tiimi viimased päevad (4)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Töötaja kustutab Peterburis seinamaalingut, mis kujutab Aleksei Navalnõid uue ajastu kangelasena.
Töötaja kustutab Peterburis seinamaalingut, mis kujutab Aleksei Navalnõid uue ajastu kangelasena. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

Vene kohus keelas üleeile opositsioonijuht Aleksei Navalnõi staapide, Korruptsioonivastase Võitluse Fondi (FBK) ja Kodanike ­Õiguste Kaitse Fondi (FZPG) tege­vuse. Navalnõi meeskond arvab, et kohus tunnistab organisatsioonid ka äärmuslikuks.

Loe ülevaatest, kuidas plaanib Navalnõi tiim kaitsta oma töötajaid kriminaalvastutusele võtmise eest ning mil moel jätkatakse tegevust, kui nad tembeldatakse ekstremistideks.

Nädala alguses teatas Moskva prokuratuur, et andis ­korralduse peatada kohtupidamise ajaks kõigi Navalnõi piirkondlike ­kontorite töö. Moskva prokuratuuri ­sõnul ei tohi need organisatsioonid enam korraldada ­meeleavaldusi, jagada veebisisu, osaleda valimis­tel ega kasutada pangakontodel olevat raha, välja arvatud juhul, kui on vaja maksta makse või trahve.

Navalnõi liitlane Leonid Volkov nimetas otsust esmaspäeval ebaseaduslikuks. «Sellist organisatsiooni ei ole olemas, mille tege­vuse nad oma otsuses keelasid. Samuti kirjeldas Moskva prokurör Navalnõi staabi veebilehtedel jagatud sisu ekstremistlikuna. Seda hinnangut saab anda kohus ja nemad seda veel teinud ei ole,» kirjutas Volkov Telegramis.

Loe artiklist Navalnõi organisatsioone kohtus kaitsa Tiim29 esindaja Ivan Pavlovi kommentaare, mida sisaldas 800-leheküljeline kohtumaterjal ning kuidas plaanitakse organisatsioonide töö ümber korraldada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles