Somaalia pealinnas sai autopommiplahvatuses surma seitse inimest

Copy
Plahvatuskohas.
Plahvatuskohas. Foto: Hassan Bashi via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Somaalia pealinnas Muqdishos sai kolmapäeval autopommiplahvatuses surma seitse ja vigastada 11 inimest,  teatasid tervishoiuametnikud ja politsei.

Plahvatus kärgatas politsei peakorteri ees. 

Terrorirünnaku korraldamise eest võttis vastutuse islamistide äärmusrühmitus Al-Shabaab.

Politsei pressiesindaja kolonel Abdiqani Mohamed Qalaf ütles, et enesetaputerrorist üritas sõita masinaga läbi Afgoye maantee lähedal asuva peakorteri väravate, kuid see nurjati.

«Surma oleks saanud palju rohkem inimesi, kui teda poleks peatatud,» ütles Qalaf. Koloneli andmetel oli hukkunute seas kolm möödakäijat.

Somaalia president Mohamed Abdullahi Mohamed kutsus ööl vastu kolmapäeva riigimeedias edastatud pöördumises korraldama valimised ja naasma dialoogi juurde, et ohjeldada poliitilist vägivalda, mille põhjustas tema mandaadi pikendamine.

Mohamed lubas astuda laupäeval parlamendi ette, et saada toetus valimisprotsessile. President kutsus kõiki «poliitilisi tegijaid» pidama kiiresti arutelusid, kuidas valimisi läbi viia.

Mohamed allkirjastas kuu keskpaigas rahvusvahelise kogukonna hoiatustele vaatamata seaduse oma ametaja pikendamise kohta, ehkki see pidanuks lõppema veebruaris. Mandaadi pikendamise kasuks otsustati pärast seda, kui Muqdisho keskvalitsuse ja kahe poolautonoomse piirkonna kõnelused valimiste edasilükkamise üle kukkusid läbi.

Otsust on teravalt kritiseerinud Somaalia välisliitlased ja rahalised toetajad, kelle sõnul seab mandaadi pikendamine ohtu rahu ja stabiilsuse ning juhib tähelepanu eemale võitluselt Al-Shabaabi islamistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles