PERSOON ⟩ Rootsi kuningas veel pensionipõlve pidada ei raatsi

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
75. sünnipäeva puhul avaldas Rootsi kuningakoda kuningas Carl XVI Gustafist värske paraadfoto. Juubelit tähistatakse pandeemia tõttu tagasihoidlikult ning rahval muidu sünnipäevadel tavapärast võimalust kuningat tervitada sel aastal ei avane. 
75. sünnipäeva puhul avaldas Rootsi kuningakoda kuningas Carl XVI Gustafist värske paraadfoto. Juubelit tähistatakse pandeemia tõttu tagasihoidlikult ning rahval muidu sünnipäevadel tavapärast võimalust kuningat tervitada sel aastal ei avane. Foto: Sara Friberg/Rootsi Kuningakoda

Täna 75. sünnipäeva tähistav Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf on kõige kauem, peaaegu pool sajandit riigi troonil istunud valitseja, kuid ta naudib enda sõnul jätkuvalt ametit, mis võimaldab tal kogeda ja õppida uusi asju; aga talle meeldivad ka kiired autod ja trühvlimaitselised kartulikrõpsud.

«Mul on ju pensioniiga ammu käes, aga ma pole tegevusel hoogu maha võtnud,» lausus ta vahetult enne ümmargust sünnipäeva taskuhäälingu «Värvet» saatejuhile Kristoffer Triumfile antud ebatavaliselt avameelses usutluses. Juba intervjuu ise oli justkui kinnitus, et Carl Gustaf armastab uusi asju katsetada, sest varem pole ta sedasorti kanalit avalikkusega suhtlemiseks pruukinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles