Belgia kuulsad õlletootjad jooksevad kõrtside taasavamise eel ajaga võidu

, Ajakirjanik, AFP
Copy
Silly õlletehase töötaja täidab samanimelises linnakeses asuva Café de la Brasserie keldrit 8. maiks kavandatud väliterrasside avamise eel.
Silly õlletehase töötaja täidab samanimelises linnakeses asuva Café de la Brasserie keldrit 8. maiks kavandatud väliterrasside avamise eel. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / SCANPIX

Belgia väliterrassid avanevad janustele õllesõpradele alles nädala pärast, kuid riigi kuulsad pruulimeistrid on juba kibekiires tööhoos, et lükata käima pooleks aastaks seisma pandud tootmine.

Kuus kuud pärast seda, kui riigis kehtestati teis korda sulgemismeetmed, on uhked baariomanikud ja õlletootjad ühte moodi innukalt valmis taas äri ajama. Nad on veendunud, et kaasmaalased pole vahepealse ajaga kaotanud huvi Belgia maailmakuulsa kesvamärjukese vastu, kuid uute vaatide keldritesse toimetamine on siiski keeruline ülesanne.

«Tegu on terve masinavärgiga, mis tuleb jälle tööle lükata,» selgitas Silly pruulikoja direktor Lionel Van Der Haegen, kes toodab õlut firmaga sama nime kandvas asulas. Belgia vaadiõllesüsteemi seiskamine mullu oktoobris oli juba iseenesest hiiglaslik logistiline väljakutse.

Kõrtside avamine on kergendus õllesõpradele, nagu ka baariomanikele ja pruulijatele, kuid olukord on endiselt ebakindel. Esialgu avatakse vaid baaride ja restoranide väliterrassid. Oodata on järsku nõudluselainet ning mõned joogihimulised tahavad kahtlemata tähistada külluslikult – kuid samas teised võivad olla närvilised, sest pandeemia endiselt kestab.

Baaripidajad, nagu Sebastien Weverbergh, kes juhib kohvikut Silly pruulikoja läheduses, väidavad, et keegi pole turvaliseks taasavamiseks paremini valmis kui nemad. Toiduasutustel on kogemus hügieenireeglite rakendamisel ja ülemeelikus tujus klientide ohjamisel, selgitas Weverbergh.

Baariomanikud leiavad, et Euroopa riigid võiks tegutseda julgemalt ning kogu valdkond õhutab takka ideed kõrtside taasavamisest kui viirusest taastumise mootorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles