Töörahvapüha Hiinas näitab elu pärast koroonat

Copy
Reisijad Pekingi Daxingi rahvusvahelises lennujaamas.
Reisijad Pekingi Daxingi rahvusvahelises lennujaamas. Foto: Reuters / Scanpix

Miljonid inimesed reisivad Hiinas laupäeval alanud töörahvapüha vabu päevi kasutades risti-rästi läbi riigi, turismiatraktsioonide ümber kihab rahvamurd, inimesed istuvad restoranides ja sõidavad sugulastele külla – kõik see annab tunnistust, et riigis on alanud elu pärast koroonat.

Maailma suurima majandusega riigis on viis päeva kestvate pühade ajal oodata umbkaudu 265 miljonit reisi auto, bussi, rongi või laevaga, ütles sel nädalal transpordiministeeriumi esindaja.

Nii suurt reiside arvu nähti viimati 2019. aastal, enne koroonapandeemia puhkemist.

Pekingi südalinnast 60 kilomeetri kaugusel Badalingis matkasid sajad inimesed Suurel Hiina müüril, paljud neist maskideta.

Juba reedel tungles rahvas raudteejaamades ja ootesaalides vonklesid pikad järjekorrad.

Hiina majandus on eelmise aasta koroonapiirangutest taastunud, kuid tarbijate aktiivsus ei ole seni küündinud tööstustoodangu tõusuga võrreldavale tasemele. Jaemüük kasvas siiski märtsis aastases võrdluses 34,2 protsenti, mis näitab, et tarbijad on elavnenud.

Suurtes linnades nagu Peking, Shanghai ja Guangzhou on pühade ajal oodata tarbijate nõudluse tõusu, ütles transpordiametik Li Huaqiang.

Hiina võimud andsid aga pühade eel hoiatusi, manitsedes piirama turismiobjektide külasjate arvu ja kontrollima piletimüügisüsteemi abil inimvoolu.

Inimestel tuleb end vaatamisväärsuse külastamiseks registreerida ja näidata ette tervisekood telefonis tõestamaks, et nad ei ole kaaskondanikele ohtlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles