Eesti on sattunud hätta, olulisemad lennuväljad on langenud vaenulike erasõjafirmade kätte ja üle riigi õiguspärase korra taastamiseks tuleb abi paluda liitlastelt, nõnda kirjutatakse õppuse Swift Response stsenaariumis.

Vastuseks appikutsele saabub 15 transpordilennukit täis liitlasi, nende suurtükke ja Humveesid. Neist üheksa lennukit tuleb otse USA idarannikult, Põhja-Carolina osariigis paiknevast Fort Braggi sõjaväebaasist.

Neljapäeva ööl vastu reedet jõuab Nurmsi lennuvälja kohale oma võitlejate ja rasketehnikaga Ühendriikide 82. õhudessantdiviis – Esimese maailmasõjani ulatuva ajalooga üksus, kelle kohta võib Swift Response’i teabeohvitseri Ingrid Mühlingi sõnul igasuguse irooniata pruukida sõna «kuulsusrikas».

Loe artiklist, kui suures koosseisus ning millise "lahingülesandega" maandub 82. õhudessantdiviis Eestis ning kes hakkavad neile vastutegevust osutama.

Vaata pilte  õppuste käigus kasutatavatest Boeing Apache ründekopteritest ning loe lähemalt NATO suurõppusest Defender`21, mis on mõeldud Euroopa liitlaste kaitsmise harjutamisele.

Kommentaarid (13)
Copy