Lõuna-Korea piimatööstus reklaamis jogurtit koroonaviiruse imeravimina

Copy
Jogurtipudelid tootmisliinil. Pilt pole seotud kõnealuse juhtumiga.
Jogurtipudelid tootmisliinil. Pilt pole seotud kõnealuse juhtumiga. Foto: Stanislav Krasilnikov / TASS / Scanpix

Lõuna-Korea suure piimatööstuse juhatuse esimees teatas täna ametist lahkumisest, kuna politsei alustas ettevõtte suhtes uurimist seoses väidetega, et nende toodetav jogurtijook kaitseb koroonaviiruse eest.

Skandaal lahvatas kolme nädala eest, mil Lõuna-Korea suuruselt kolmanda piimatootja Namyang Dairy Product uurimisharu juht väitis Korea biomeditsiini instituudi konverentsil, kus osalesid ka ajakirjanikud, et nende jogurtijook  Bulgaris on tõhus ennetamaks Covid-19sse haigestumist.

«Me oleme esimene firma riigis, kes on avastanud, et hapendatud piimatooted on tõhusad gripi ja Covid-19 viirushaiguste ennetamisel,» ütles Park Jong-su kohtumisel, lisades, et ahvide kopsurakkudega tehtud katsed näitasid, et jogurtijook kõrvaldas A-gripi viiruse 99,999-protsendise tõhususega ja koroonaviiruse 77,8-protsendise tõhususega.

Pärast väidete avalikuks saamist kerkis firma aktsia hind peaaegu kolmandiku võrra ning Bulgarise jogurt müüdi läbi nii toidupoodides kui ka veebikauplustes.

Lõuna-Korea toidu- ja ravimiohutuse ministeerium tegi seepeale avalduse, milles rõhutas, et Namyang Dairyl pole ühtegi tõendit, mis kinnitaks nende väiteid ning süüdistas ettevõtet ebaseaduslikus eksitava info levitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles