Austraalia vanahärra jäi paati lõksu koos maailma ühe mürgiseima maoga

Postimees
Copy
Tiigermadu Austraalias Victoria osariigis.
Tiigermadu Austraalias Victoria osariigis. Foto: Teneche / Wikimedia Commons

Läinud nädalal Austraalia Victoria osariigis järvele kalastama sõitnud 80-aastane endine pankur Bob Thatcher lootis rahulikult aega veetes püüda mõned latikad, kuid selle asemel avastas kaldast tükk maad eemal, et jagab tillukest paati maailma kõige mürgisemate roomajate sekka kuuluva tiigermaoga.

Thatcher oli eelmisel neljapäeval sõitnud kõigest 1,8-meetrise paadiga sadamast umbes 11 kilomeetri kaugusele Wellingtoni järvele, heitnud ankru sisse ja istunud just maha, kui märkas oma jalgade juures madu.

«Ma nägin seda kummalist objekti, mida ma ei tundnud. See oli mu jalgadest umbes 30 sentimeetri kaugusel, nilpsas oma keelega,» rääkis Thatcher The Guardiani Austraalia väljaandele.

Ta kirjeldas, et andis endast parima, et püsida võimalikult liikumatult ning jälgis, kuidas meetripikkune mürkmadu roomas paadi küljele tema kalastustarvete alla.

Thatcher kaalus paadist välja hüppamist, kuid mõistis, et see probleemi ei lahendaks – ta oleks olnud vees, kaldast kaugel ning madu oleks endiselt olnud paadis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles