Kennedy tütar loobus senatisse kandideerimisest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõrvatud USA ekspresidendi John F. Kennedy tütar Caroline Kennedy loobus kandideerimisest senati kohale.


51-aastane mõjuka poliitikadünastia esindaja teatas oma otsusest täna, kuigi eile hilisõhtuks polnud ta New Yorgi kuberneri David Patersoni sellest veel teavitanud, vahendas CNN News.

Kuigi Caroline Kennedy pole avalikkusele veel loobumise tagamaid avanud, ütles tema esindaja, et naine loobus isiklikel põhjustel, teatas Reuters.

Kennedy mantlipärija tegi vastava otsuse kõigest kaks pärast seda, kui tema onu senaator Edward Kennedy, kellel arstid tuvastasid mais ohtliku ajukasvaja, kukkus Barack Obama ametisse vannutamise ajal toimunud tseremoonia ajal kokku.

New Yorgi osariigi senaatori koht vabaneb juba enne vahevalimisi, sest seni sellel ametikohal töötanud Hillary Clinton saab suure tõenäosusega Obama administratsiooni välisministriks.

Juristina töötaval John F. Kennedy ainsal elusoleval järglasel pole just palju poliitilisi kogemusi, kuid ta perekond on USA poliitikas mõjuvõimas, mistõttu pakkusid vaatlejad Clintoni kohta just Caroline Kennedyle.

Clintonist tühjaks jäävale kohale on ka teisi kandidaate. Kõige tõenäolisemaks kandidaadiks peetakse New Yorgi justiitsministrit Andrew Cuomot, kes oli Bill Clintoni teisel ametiajal elamuehituse ja linnaplaneerimise minister. Ühtlasi on Cuomo ka pikaaegse New Yorgi kuberneri Mario Cuomo poeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles