Kuigi Hiina vaktsiinitootja Sinovac pole taotlenud Euroopas müügiluba, alustas maailmajao ravimiamet seda puudutavate uuringute läbivaatamist. Leedus on nüüdseks vaktsiini juba külluses, kuid peamine mure on seotud lonkava kaitsepoogitavate registreerimisega.

Euroopa Ravimiamet (EMA) teatas täna, et alustab Hiina firma Sinovac koroonavaktsiini andmete kiirendatud korras läbivaatamist, et hinnata selle tõhusust ja ohutust. See on esimene samm vaktsiinile Euroopa Liidus kasutusloa andmise teel.

EMA teatel on otsuse aluseks vaktsiini laboriuuringute ja kliiniliste katsete esialgsed andmed.

Ameti kinnitusel ei ole firma taotlenud vaktsiinile Euroopas müügiluba, kuid EMA vaatab siiski sellega seotud uurimistulemused läbi, et müügiloa protsess oleks kiirem, kui hiinlased taotluse esitavad.

Leedus ei napi enam koroonaviiruse vaktsiini, mistõttu on nüüd esmatähtis luua kiiresti tõhus ja ladusalt toimiv inimeste kaitsepookimisele registreerimise süsteemi, ütles presidendi peamine nõunik Simonas Krėpšta.

Nõuniku sõnul on registreerimissüsteemid vaid suurlinnades, väikelinnades aga mitte, mistõttu peavad nad inimesi vaktsineerima elavas järjekorras.

Taani lubab ülehomsest põhikoolide ja lõpuklassi õpilased taas kooli, niisamuti tohib avada teatrid, kontserdisaalid, kinod ja spordisaalid. Neljapäevast võivad restoranid töötada ka pärast kella 23, kui laudkonnas olevad inimesed tunnevad üksteist. Erapidusid ei pea samuti kell 23 lõpetama.

Kommentaarid
Copy