Võitlus koroonaviirusega paljastas Pariisi kemmergukriisi

Copy
Avalik pissuaar Seine’i jõe kaldal Pariisis. Kokku on linnas selliseid 50, kuid paljud mehed eelistavad ikkagi oma asju ajada põõsas või tänaval ning naistel pole pahatihti üldse kuhugi minna.
Avalik pissuaar Seine’i jõe kaldal Pariisis. Kokku on linnas selliseid 50, kuid paljud mehed eelistavad ikkagi oma asju ajada põõsas või tänaval ning naistel pole pahatihti üldse kuhugi minna. Foto: Thomas Samson / AFP / Scanpix

Ajal, mil kohvikud, baarid ja muuseumid on koroonaviirusega võitlemiseks suletud, on pariislased avastanud midagi, mida turistid teadsid juba ammu – avaliku tualeti leidmine Prantsusmaa pealinnas nõuab üksjagu leidlikkust ja hulganisti kannatust.

Pikad järjekorrad üksikute avalike käimlate juures muutusid tavapäraseks vaatepildiks pärast seda, kui kevadilmad tõid rohkem inimesi õue, eriti parkidesse ja Seine’i jõe kallastele.

«See on tõeliselt keeruline, eriti tüdrukutele, sest alati on järjekord ja tualette pole eriti,» rääkis kirjastuses assistendina töötav Charlotte Le Merdy, seistes tosina inimesega rivis käimla juures Jumalaema kiriku lähistel.

Mehed tunnevad sageli kiusatust ajada oma häda korda puu taga või mõne vähekäidava seina ääres, mis pole aidanud sugugi leevendada Pariisi probleemi silmariivavalt räpaste tänavatega.

Linnapea Anne Hidalgo on juba jäänud kaebuste laviini alla seoses prügi ja räpaga tänavatel. Sotsiaalmeediasse on viimastel nädalatel postitatud sadu võikaid fotosid märksõnaga #saccageParis ehk #lagastaminePariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles