ÜLEVAADE India püha linn jäeti koroonakriisis enda eest seisma

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Koroonaviiruse tagajärjel surnute põletamine Bangalore’i eeslinnas. 
Koroonaviiruse tagajärjel surnute põletamine Bangalore’i eeslinnas. Foto: Manjunath Kiran/AFP/Scanpix

India koroonakriis on jõudnud ka hinduismi pühasse linna Varanasisse, kus hapnikuballoone otsitakse sotsiaalmeedia abil ja peaminister Narendra Modit süüdistatakse oma valijate hülgamises.

Vaata loost ka karme pilte India olukorrast. 

Lisaks saab lugeda ka uuest kurioossest koroona-kaitsest: Austraalia lukustas oma kodanikud riigist välja.

«Meid ujutatakse üle kõnedega, kus palutakse saada voodikohta või hapnikku,» ütles BBC-le anonüümseks jääda soovinud meditsiinitöötaja. «Praeguses olukorras, kus ka kõige elementaarsemad rohud on defitsiit, võtavad inimesed aegunud ravimeid. Nad ütlevad, et need on vähem efektiivsemad, kuid vähemalt on see midagi,» lisas mees.

Varanasi elanikud ütlesid, et olukord hakkas seal kontrolli alt väljuma märtsis. Esiteks pandi rangemad piirangud peale Delhis ja Mumbais, mistõttu saabusid paljud töötuks jäänud inimesed tagasi koju ülerahvastatud busside ja rongidega.

Loe artiklist, milline  on suur pilt olukorrast Indias ja kuidas see konkreetsetel juhtudel välja näeb. Räägime sellest, et haiged jäävad abita ning sellest, kuidas inimesed oma lähedasele haigestunule haiglakohta otsivad ning kuidas oma hapnikkust on saanud kõva valuuta.

Tutvu ka uue kurioosse koroona-poliitikaga - Austraalia lukustas oma kodanikud riigist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles