Saksamaa keelas islamiterrorismi rahastamises kahtlustatava ühenduse

Copy
Saksa politsei korraldamas läbiotsimist abiorganisatsiooni Ansaar International  kontoris Düsseldorfis.
Saksa politsei korraldamas läbiotsimist abiorganisatsiooni Ansaar International kontoris Düsseldorfis. Foto: EPA / Scanpix

Saksamaa keelas kolmapäeval ära abiorganisatsioonina tegutseva ühenduse Ansaar International, süüdistades seda islamiterrorismi rahastamiseks annetuste kogumises.

Organisatsiooni tegevuse keelustamisele eelnesid haarangud ja läbiotsimised kümnel liidumaal, mille käigus konfiskeerisid uurijad ka esemeid.

Siseminister Horst Seehofer keelas ära ühenduse Ansaar International ja sellega seotud organisatsioonid, ütles ministri pressiesindaja Steve Alter Twitteris. «See võrgustik rahastab annetuste abil ülemaailmset terrorismi.»

«Võitlemaks terrori vastu, tuleb tema rahaallikad kuivale jätta,» ütles Seehofer.

Düsseldorfis baseeruva vabaühenduse põhikirja järgi on tema tegevuse eesmärk toetada moslemite projekte üle maailma.

Esimehe sõnul koguti ainuüksi 2018. aastal 8-10 miljonit eurot annetusi.

Siseministeerium väidab aga, et raha kogutakse välisriikide rühmituste nagu Palestiina Hamas ning Al-Qaedaga seotud Al-Shabaab ja Jabhat al-Nusra rahastamiseks.

«Rahaline toetus, isegi kui see esmapilgul tundub olevat heategevus, kindlustab terroristlikele rühmitustele võimu ja ülekaalu vastavas piirkonnas, parandades nende võimalusi aktiviste värvata ning hoida kokku terrorirühmituse enda raha, mida omakorda saab kasutada kavandatavate kuritegude toimepanekuks,» ütles ministeerium.

Tagasi üles