Itaalia kohus mõistis politseiniku mõrva eest vangi kaks noort ameeriklast

Copy
Gabriel Christian Natale-Hjorth ja Finnegan Lee Elder kohtuotsust kuulamas.
Gabriel Christian Natale-Hjorth ja Finnegan Lee Elder kohtuotsust kuulamas. Foto: REMO CASILLI/REUTERS

Itaalia kohus mõistis kolmapäeval politseiniku mõrva eest eluaegse vangistuse kahele noorele ameeriklasele, edastasid meediakanalid.

Tapmine leidis aset 2019. aastal, kui mõlemad viibisid Roomas suvepuhkusel.

Praegu 21-aastane Finnegan Lee Elder tunnistas Mario Cerciello Rega pussitamist hilisõhtusel kohtumisel koos oma 20-aastase sõbra Gabriel Natale-Hjorthiga.

Mõlemad mehed kinnitasid siiski, et tegemist oli enesekaitsega. Enda sõnul arvasid nad, et politseinikud on kurjategijad, kes ründasid neid ebaõnnestunud narkotehingu järel. Meeste sõnul olid korrakaitsjad neile tagant lähenenud.

Elder oli peamine kahtlusalune ja talle esitati süüdistus Cerciello Rega korduvas pussitamises. Politseinik suri haiglas. Hjorthi süüdistati vägivalla kasutamises ka teise politseiniku vastu, kes pääses siiski eluga. Ühtlasi abistas ta mõrvarelva peitmises, mis Itaalia seaduste kohaselt tähendab mõrtsukaga samaväärset karistust.

Eluaegsele vangistusele lisaks määras kohtunik meestele kaks kuud üksikvangistust. Ühtlasi tuleb neil tasuda kohtukulud.

Kohtuprotsess vältas pea aasta.

Hiljuti mesinädalatelt naasnud politseiniku surm vallandas Itaalia üldsuses suure kaastundepuhangu. Korrakaitsja matuseid näidati televisiooni otseülekandes ja teda kirjeldati kangelasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles