Nigeerias kaks kuud tagasi röövitud tudengid vabastati

Copy
Nädalavahetusel korraldatud meeleavaldusel nõuti Kadunas röövitud tudengite vabastamist.
Nädalavahetusel korraldatud meeleavaldusel nõuti Kadunas röövitud tudengite vabastamist. Foto: KOLA SULAIMON/AFP

Nigeeria loodeosas märtsis relvastatud meeste poolt röövitud 30 tudengit vabastati, teatas kolmapäeval kohalik riigiametnik Samuel Aruwan.

Kaduna osariigi metsanduskolledži üliõpilaste röövimine oli üks Nigeeria õppeasutusi tabanud massiliste inimröövide seeriast, mis sai alguse eelmise aasta lõpus.

Kokku rööviti 39 noort, kuid julgeolekujõududel õnnestus kümme järgnenud nädalate jooksul leida. Ülejäänute asukoht oli siiani teadmata ja liikusid kuuldused, et vähemalt kolm neist lasti maha.

«Kaduna politseijuhatus on osariigivalitsusele teatanud, et metsanduskolledži ülejäänud õpilased vabastati,» ütles Aruwan.

Avalduses ei täpsustatud üksikasju üliõpilaste vabastamise asjaolude ega nende seisundi kohta.

President Muhammadu Buhari tervitas tudengite vabastamist ja kutsus inimröövijaid üles vabastama teisi röövitud inimesi.

Hästirelvastatud bandiitide jõugud Loode- ja Kesk-Nigeerias on viimastel aastatel hakanud üha sagedamini taolisi rünnakuid korraldama. Tihti röövitakse inimesi lunaraha nimel, samuti on teateid vägistamistest ja rüüstamistest. Viimase rünnakutelaine sihtmärkideks on olnud erinevad õppeasutused, kus röövitakse õpilasi.

Nigeeria relvajõud üritavad samal ajal toime tulla ka islamistide ülestõusuga riigi kirdeosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles