Idaho idaosas sai koolitulistamises viga kolm inimest

Copy
Politseinikud Rigby keskkooli juures.
Politseinikud Rigby keskkooli juures. Foto: Natalie Behring/AP

Idaho osariigi idaosas asuvas Rigby väikelinnas sai neljapäeval koolitulistamises haavata kaks õpilast ja õpetaja, teatasid USA võimuesindajad.

Algselt teatati, et vahi alla on võetud üks meesõpilane, kuid hiljem selgus, et tulistajaks osutus hoopis kuuendas klassis õppiv tüdruk. Viimastel andmetel avas tüdruk tule ja haavas kolme inimest, kuid naisõpetajal õnnestus temalt seejärel relv kätte saada.

«Naisõpetaja võttis tüdrukult relva ära ja hoidis teda kuni korrakaitseametnike saabumiseni,» täpsustati ametlikus avalduses.

Jeffersoni maakonnašerifi Steve Andersoni info kohaselt ei pea meedikud ohvrite vigastusi eluohtlikuks.

«Täna oli meil kõige hullem õudusunenägu, mida üks koolipiirkond võib kohata. Meil oli siin Rigby keskkoolis koolitulistamine. Mida me seni teame on, et tulistaja kinni peetud. Õpilastele enam ohtu pole,» ütles Jeffersoni maakonna haridusametnik Chad Martin.

Politsei sai kooli väljakutse hommikul kell 9.15 kohaliku aja järgi. Kohe asuti õpilasi evakueerima.

Šerifiameti seersandi Bryan Lovelli sõnul on uurimine pooleli ja lisateavet motiivide ega muude asjaolude kohta veel pole. Lovelli andmetel käib alles kõigi õpilaste ülelugemine ja kojusaatmine.

Rigby on väikelinn, mis asub Yellowstone'i rahvuspargist umbes 230 kilomeetrit edelas. Rigby keskkoolis õpib riikliku haridusstatistika keskuse andmetel umbes 1500 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles