Maailma vanim inimene loobub olümpiatõrvikut kandmast

Copy
Maailma vanim inimene, 118-aastane Kane Tanaka.
Maailma vanim inimene, 118-aastane Kane Tanaka. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma vanim inimene, 118-aastane jaapanlanna Kane Tanaka loobub riigis puhkenud koroonalaine tõttu olümpiatõrvikut kandmast.

Jaapani lõunaosas Fukuokas elav vana naine pidanuks läbima oma etapi teatejooksust ratastoolis teisipäeval, kui tuli linna jõuab.

Perekond teatas aga, et kuna koroonaviiruse levikut ei ole kontrolli alla saadud, ei võta Tanaka teatejooksust osa.

Valitsus teatas täna, et pikendab Tokyos ja teistes piirkondades koroonaviiruse tõttu kehtestatud eriolukorda ja laiendab piiranguid veel kahele prefektuurile.

Eriolukorra meetmed on jõus 31. maini ning sel ajal on piiratud majandustegevus, muu hulgas on suletud kaubanduskeskused, baarid ja restoranid. Samas pole Jaapani piirangud nii karmid kui teistes riikides nähtud sulgemismeetmed.

«Hooldekodu, kus Kane elab, on keelanud külastamise, et takistada viiruse sissepääsu, ja seni on suudetud elanike ohutus tagada,» ütles maailma vanima inimese perekond.

«Praegust olukorda arvestades oleme otsustanud loobuda Kane Tanaka osavõtust olümpiatule teatejooksus,» lisas perekond kahetsust väljendades.

Nad lisasid, et ootasid seda haruldast võimalust väga ja tahtsid, et teisedki tänini tugeva tervisega Tanakast innustust saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles