Kaotus ajaloolises kantsis pani Briti leiboristide juhi tooli kõikuma

Postimees
Copy
Seni alati Tööpartei käes olnud Hartlepooli parlamendikoha võitis konservatiiv Jill Mortimer, keda käis eile Kirde-Inglismaal õnnitlemas peaminister Boris Johnson. Linnas oli väljas ka Johnsoni täispuhutav kuju, mille juures ta poseeris. 
Seni alati Tööpartei käes olnud Hartlepooli parlamendikoha võitis konservatiiv Jill Mortimer, keda käis eile Kirde-Inglismaal õnnitlemas peaminister Boris Johnson. Linnas oli väljas ka Johnsoni täispuhutav kuju, mille juures ta poseeris. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Ühendkuningriiki valitsevad konservatiivid kinnitasid oma domineerivat positsiooni leiboristide üle üleeilsete kohalike valimistega, millega samal ajal oli mängus ka Kirde-Inglismaal asuva Hartlepooli linna saadikukoht parlamendis. Seejuures on kaotus Hartlepoolis leiboristidele eriti valus, sest nad on seal võimu hoidnud alates 1974. aastast, mil valimisringkond loodi.

Hartlepooli valimistel sai konservatiivide kandidaat Jill Mortimer 52 protsenti häältest, leiborist Paul Williams pidi leppima 29 protsendiga, vahendas BBC.

«See on tõeliselt ajalooline tulemus ja pöördeline päev,» vahendas AP Mortimeri võidukõnet. «Leiboristid on Hartlepooli rahva toetust liiga kaua enesestmõistetavaks pidanud.»

Hartlepooli saadikukoht oli hääletusel, kuna piirkonda seni parlamendis esindanud leiborist Mike Hill astus märtsis seoses seksuaalse ahistamise süüdistustega tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles