Colombia politsei kuulide tõttu on hukkunud kümned protestijad

Postimees
Copy
Meeleavaldajad pealinnas Bogotás nõudmas valitsuselt samme võitluses vaesusega ja mälestamas politseivägivallas hukkunud protestijaid. 
Meeleavaldajad pealinnas Bogotás nõudmas valitsuselt samme võitluses vaesusega ja mälestamas politseivägivallas hukkunud protestijaid. Foto: Nathalia Angarita /reuters/scanpix

Nüüdseks enam kui nädala kestnud ja üle kogu Colombia laienenud protestid pandeemia tõttu süvenenud vaesuse ja ebavõrduse pärast on nõudnud mitmekümne inimese elu, kuna politsei on vastanud meeleavaldajatele kuulirahe ja tankidega.

Kohaliku politseivägivalda jälgiva ühenduse Temblores andmeil on meeleavaldustel alates nende algusest 28. aprillil surma saanud 37 inimest, kuid tegelik ohvrite arv on ilmselt märksa suurem, sest vähemalt 89 inimest on jäänud kadunuks, kirjutas Guardian. Vigastada on saanud üle 800 inimese.

Meeleavaldused läitis president Iván Duque maksureformiplaan, mis nägi ette käibemaksutõusu igapäevakaupadele ja maksukoormuse suurendamist inimestele, kes teenivad kuus üle 2,6 miljoni peeso ehk 570 euro – muudatused, mis tabaksid kõige valusamalt keskklassi ja tööl käivaid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles