Nädalavahetusel sajavad Maale Hiina kosmoseraketi tükid

Postimees
Copy
Hiina ehitatava kosmosejaama esimest moodulit kandev rakett Long March 5B startis Wenchangist Lõuna-Hiinas Hainani provintsis 29. aprillil. 
Hiina ehitatava kosmosejaama esimest moodulit kandev rakett Long March 5B startis Wenchangist Lõuna-Hiinas Hainani provintsis 29. aprillil. Foto: Chinatopix/AP/Scanpix

Kuigi Hiina kinnitusel ei tohiks nende kanderaketi Long March 5B kontrollimatu sisenemine Maa atmosfääri nädalavahetusel ja seejärel allakukkumine purustusi tekitada, pole siiski välistatud, et raketi detailid võivad langeda ka asustatud piirkonda.

Long March 5B saadeti teele aprilli lõpus, et toimetada orbiidile Hiina uue kosmosejaama esimene moodul. Nüüd alla kukkuv 18-tonnine raketikere on suurim objekt, mis viimastel aastatel kontrollimatult Maa atmosfääri siseneb, vahendas BBC.

USA võimude kinnitusel jälgivad nad teraselt raketi liikumist, kuid ei kavatse seda alla tulistada. «Loodame, et see maandub kohas, kus see ei tee kellelegi kahju. Loodetavasti ookeanis või muus seesuguses kohas,» lausus neljapäeval riigi kaitseminister Lloyd Austin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles