EL tasus Gruusia opositsioonijuhi Nika Melia kautsjoni (1)

Copy
Gruusia opositsioonijuht Nika Melia.
Gruusia opositsioonijuht Nika Melia. Foto: AP/Scanpix

Euroopa Liit teatas täna, et tasus Gruusia suurima opositsioonierakonna, Ühinenud Rahvusliku Liikumise (UNM) juhi Nika Melia kautsjoni.

Euroopa Liidu delegatsioon Gruusias teatas oma avalduses, et 40 000 Gruusia lari (9600 euro) suuruse kautsjoni tasumine on oluline samm Gruusia poliitilise kriisi lahendamiseks.

Melia vabastatakse kautsjoni vastu eeluurimisvanglast. Tema vabastamise aeg pole veel teada.

41-aastane Melia peeti kinni veebruaris pärast politsei jõulist haarangut erakonna peakontorile. Lääneriigid mõistsid nii rünnaku kui Melia vahistamise karmilt hukka.

Meliat süüdistatakse vägivalla õhutamises, kuid tema enda hinnangul on tegu poliitilise tagakiusamisega.

Loodetakse, et opositsiooniliidri vabastamine aitab kaasa riigi poliitilise patiseisu lahenemisele. Olukord pingestus pärast seda kui valitsuserakond Gruusia Unistus võitis mullu oktoobris toimunud üldvalimised. Opositsioon keeldus valimistulemusi tunnistamast.

Melia erakond pole seni nõustunud allkirjastama EL-i vahendatud lepet kriisi leevendamiseks. Üksikud Gruusia Unistuse liikmed ning pea kõik opositsiooniparteide esindajad on lepingu allkirjastanud, kuid UNM teatas, et ei allkirjasta lepet enne Melia vabastamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles