Putin lubas võidupäeval kaitsta Venemaa rahvuslikke huve (6)

Copy
Vene president Vladimir Putin võidupäevaparaadil.
Vene president Vladimir Putin võidupäevaparaadil. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa kaitseb kindlalt oma rahvuslikke huve, lubas president Vladimir Putin täna Teises maailmasõjas saavutatud võidu 76. aastapäeva puhul peetud kõnes.

«Venemaa kaitseb järjekindlalt rahvusvahelist õigust. Samal ajal kaitseme me kindlalt oma rahvuslikke huve, et tagada meie inimeste turvalisus,» rääkis Putin Punasel väljakul.

Ta mõistis hukka ka kunagiste ideoloogiate väidetava hiiliva tagasituleku, kuna «rassilise ja rahvusliku üleoleku, antisemitismi ja russofoobia loosungid" muutuvad tena sõnul aina küünilisemaks.

Riiklik RIA Novosti teatas, et paraadil osaleb üle 12 000 sõjaväelase, umbes 190 ühikut sõjatehnikat ning 76 lennukit ja helikopterit.

Võiduparaadid toimusid pühapäeval veel mitmes Venemaa linnas.

Riiklik Venemaa Avaliku Arvamuse Uuringu Keskus (VTsIOM ) avaldas sel nädalal ülevaate, mille järgi peab 69 protsenti venelastest 9. maid riigi tähtsaimaks pidupäevaks.

Kolmandik vastanutest ütles, et võtab pidustustest osa ning viiendik kinnitas, et jälgib neid televisooni vahendusel.

President Putini võimukümnenditel on võidupäevale antud järjest suurem tähtsus ka Venemaa kasvava sõjalise jõu näitamiseks.

«Nõukogude rahvas täitis oma püha kohust, kaitses kodumaad ja vabastas Euroopa riigid mustast katkust,» ütles Venemaa president pühapäeval.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles