Fauci: USA tegelik koroonasurmade arv on kahtlemata suurem (1)

Copy
Dr Anthony Fauci
Dr Anthony Fauci Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

USA on teatanud küll maailma suurimast viiruse tagajärjel surnud inimeste arvust, kuid juhtiva meditsiininõuniku Anthony Fauci sõnul on Ühendriigid «kahtlemata» surmajuhte alaloendanud.

Ametlikel andmetel on riigis viiruse tagajärjel surnud üle 581 000 inimese, kuid neljapäeval avaldatud Washingtoni ülikooli uurimuse hinnangul on viiruse tagajärjel surnud üle 900 000 inimese.

«See on veidi rohkem, kui oleksin pakkunud,» lausus Fauci telekanali NBC saates «Kohtumine ajakirjandusega».

«Kuid usun, et pole kahtlust, et oleme loendanud vähem surmasid ja teeme seda jätkuvalt.»

USA on pandeemia algusest alates teatanud enam kui 32,6 miljonist nakatunust.

Nakkuskõver tõusis järsult pärast aastalõpu pühi, kuid jaanuarist alates on nakatumine vähenenud, sest vaktsineerimine on oluliselt kasvanud.

«Kõige raskem on selja taga. 58 protsenti täiskasvanud ameeriklastest on saanud vähemalt ühe kaitsesüsti ning üle 110 miljoni ameeriklase on täielikult vaktsineeritud,» lausus Valge Maja COVID-19 koordinaator Jeffrey Zients telekanali CNN saates «Olukorras riigis».

President Bideni sooviks on, et USA iseseisvuspäevaks 4. juulil oleks 70 protsenti täiskasvanutest saanud vähemalt ühe vaktsiinisüsti.

Kuid alates 10. aprillist on vaktsineerimine aeglustunud, mis tähendab ka aeglasemat karjaimmuunsuse saavutamist.

Föderaal- osariikide- ja kohalike omavalitsuste ametnikud teevad koostööd apteekide, restoranide, pruulikodade, ostukeskuste ja spordimeeskondadega, et ergutada inimesi end vaktsineerima.

New Jersey kuberner Phil Murphy käivitas vaktsineerimise julgustamiseks programmi «Süst ja õlu» ning Lääne-Virginia kuberner Jim Justice teatas, et osariik annab kõigile 16-35-aastastele kodanikele, kes end vaktsineerida lasevad, 100 dollari väärtuses võlakirju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles