Hillary Clinton andis ametivande

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikide uueks välisministriks kinnitatud Hillary Clinton lubas pärast senatis toimunud hääletust asuda kohe oma ametiülesandeid täitma.

USA Kongressi ülemkojas ei tekkinud Clintoni heakskiitmisel mingeid takistusi ja ööl vastu tänast toimunud hääletusel kinnitasid senaatorid endise esileedi veenva häälteenamusega riigisekretäri ametisse, vahendas AFP.

94 rahvasaadikut hääletas Clintoni kandidatuuri poolt ja kõigest kaks vabariiklasest senaatorit olid tema ametisse nimetamise vastu.

Hääletusele järgnenud tseremoonial andis vastne riigisekretär endise presidendi ja oma abikaasa Bill Clintoni juuresolekul ametivande.

Clinton on lubanud muuta Ühendriikide välispoliitika pragmaatilisemaks, kuid põhimõtetekindlaks. Samuti on vastne riigisekretär lubanud pühenduda võitlusele globaalsete kliimamuutustega, mida ta on nimetanud ohuks rahvuslikule julgeolekule.

Ühe oma peamise prioriteedina on Clinton lubanud püüelda Lähis-Ida lõpliku rahulepingu sõlmimise suunas. Samuti peab ta silmitsi seisma kurjuse telje riikideks nimetatud Iraani ja Põhja-Korea tuumaambitsioonidega, mille lahendamisel on ta lubanud «uut lähenemist».

Venemaaga suhetes on Clinton lubanud otsida koostööd strateegilistes küsimustes, kuid kaitsta seejuures ameerikalikke väärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles